Βιολειτουργικό εργαστήριο

Από το 2016 το Εργαστήριο Βιολειτουργικών Προϊόντων I-M-Ó-N, πρωτοπορεί στην ανάπτυξη και παραγωγή βιολειτουργικών προϊόντων. Ξεκίνησε με την πρωτοβουλία μιας μικρής, πολυεπιστημονικής ομάδας κορυφαίων ερευνητών στους τομείς της διατροφής, της γονιδιωματικής, της μεταβολομικής και της επιγενετικής, οι οποίοι συνέλαβαν την ιδέα στηριζόμενοι στα οφέλη και την σημασία της εξατομικευμένης διατροφής και της μεταβολικής καθοδήγησης.

Ένα σημαντικό απόκτημα που συντελεί στην προσέγγιση της προσωποποιημένης διατροφής για τον σύγχρονο, «εργασιοχαρή» άνθρωπο της δυναμικής εποχής μας.

Στο εργαστήριο I-M-Ó-N, αναπτύσσουμε και παρέχουμε πιστοποιημένα λειτουργικά τρόφιμα (functional foods) και φαρμοκοτρόφιμα (nutriceuticals) εμπνευσμένα από την ελληνική βιοποικιλότητα, με επιλεγμένα, οργανικά συστατικά από την Κρήτη, το Άγιον Όρος και τον Όλυμπο, που αναπτύχθηκαν σύμφωνα με τα αυστηρότερα ποιοτικά πρότυπα και η αποτελεσματικότητά τους αποδεικνύεται από δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες κορυφαίας ποιότητας ενώ παράλληλα πιστοποιείται από κορυφαίους ρυθμιστικούς φορείς.

Μέσα στις δράσεις μας είναι η σταδιακή ανάπτυξη δυναμικών συνεργειών με τη βιομηχανία και με ερευνητικές ομάδες από όλο τον κόσμο για την προώθηση της βιολειτουργικής διατροφής. Συνδυάζουμε τα ερευνητικά αποτελέσματα από τους τομείς της διατροφικής βιοχημείας, της μεταβολομικής, της εξατομικευμένης ιατρικής και της επιγενετικής για να βελτιώσουμε την ευημερία του κόσμου προτέστως μέσω ανάπτυξης νέας γενιάς σνακ και διατροφής του μέλλοντος, ακόμη και σε εξατομικευμένο επίπεδο για τον σύγχρονο, «εργασιοχαρή» άνθρωπο της δυναμικής εποχής μας.

Το εργαστήριό μας επενδύει συνεχώς σε πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις, τόσο σε επίπεδο υποδομών, μεθόδων όσο και σε εργαστηριακό εξοπλισμό. Είμαστε στελεχωμένοι με κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου και προωθούμε καινοτόμες επιστημονικές έρευνες, ενώ ακολουθούμε τα συστήματα πιστοποίησης HACPP και ISO ανταποκρινόμενοι στα πιο απαιτητικά πρότυπα ποιότητας στις γραμμές παραγωγής μας.